Fifs til Forårsrengøring

Hver årstid har sin charme, men foråret er nu engang min yndlings tid på året. Det er så inspirerende at se naturen slippe de visne blade, grene og blomster fra sidste år, og nu spirer frem på ny. God inspiration til selv at lave en lille forårsrengøring hvor du giver slip på det gamle, og gør plads til at nye drømme og intentioner kan spire frem.

Forårsfif 1: Detox kroppen

Giv din krop en pause til at få renset ud ved at skære ned på kød, alkohol, kaffe, m.m. og i stedet spise flere friske, grønne sager. Drik rigeligt med væske, men erstat kaffe, sodavand mm. med vand og urtete. Gå en tur, dyrk yoga, dans eller andet lav andet let fysisk bevægelse dagligt, så du holder kroppen igang uden at overbelaste den.

Forårsfif 2: Ryd op og ryd ud

En god forårsrengøring af hjemmet giver også fornyet energi. Udover at gøre kål på nullermændene i hjørnerne kan du også afsætte et par timer eller måske en dag til at rydde ud i klædeskabe, køkkenskabe, loftsrum, skur m.m. Behold kun de ting du stadig bruger, smid det ud som ikke længere fungere, og giv resten til genbrug eller sælg det videre på fx. DBA.

Forårsfif 3: Giv slip

Tænk over hvilke udfordringer eller oplevelser du har haft i dit liv det seneste år, som tynger dig og holder dig tilbage. Noter dagligt i fx. 1 uge de ting som du gerne vil give slip på af udfordringer, oplevelser, vaner, tankemønstre etc. Når ugen er omme kan du lave et lille ritual hvor du genlæser hver seddel, og dernæst sætter ild til dem i metalskål, i en pejs, på bål el.lign. samtidigt med at du mentalt slipper det der står på sedlen.

Forårsfif 4: Sæt en intention

Hvilke ønsker eller drømme har du for det kommende år? Hvad vil du gerne se blomstre og bære frugt? Sæt din intention, og skriv dine drømme ned måske i et par få, overkommelige steps. Sig gerne din intention højt, del det evt. med en god veninde, og sæt dig så og visualiser at drømmen går i opfyldelse.

 

God fornøjelse!